top of page

Over mij

Linda Veerman - vindt de woorden die je zoekt

CURRICULUM VITAE

Linda Veerman (Jousma)

Woonplaats:

Kampen

Geboren op:

02-04-1981 te Leeuwarden

Thuis:

Getrouwd met Stefan en moeder van Thomas en Norah

Talen:

Nederlands, Fries, Engels vloeiend.

Frans en Duits redelijk, met wat handen en voetenwerk.

Opleidingen en cursussen (jaar diploma behaald):

2017 - storytelling voor ceremoniesprekers - Parlante

2017 - zelfstandig trouwambtenaar - Flexible Coaching

2017 - uitvaartspreker - Flexible Coaching

2011 - beïnvloedingsvaardigheden - Schouten & Nelissen

2010 - projectmatig werken I - KSG Berenschot

2008 - schrijven voor het web - Hogeschool Utrecht

2006 - Journalistiek BA - Hogeschool Windesheim

1999 - Havo - Piter Jelles Montessori Leeuwarden

Gek op:

Familie, vrienden, schrijven, verhalen vertellen, lezen, buiten zijn, Frankrijk en Friesland.

Linda Veerman - vindt de woorden die je zoekt

Linda Veerman

Heb je alle 'harten' al ontdekt op deze site? Die staan er niet voor niets! In alles wat ik doe, staat het hart centraal. Het symbool van liefde en leven. Voor mij, de essentie van mijn werk. En ik zal je vertellen waarom.

Ik geloof dat iedereen gezegend is met een aantal talenten. Toevallig kan ik schrijven, emoties overbrengen en een verhaal vertellen. Dat ik daarmee anderen positief kan raken, leerde ik als kind. Ik zag het als ik voorlas tijdens een gedichtenwedstrijd, ik hoorde het na afloop van een dansvoorstelling en kreeg het terug van docenten die mijn 'schrijfwerk' beoordeelden. Het deed me goed om iets teweeg te brengen bij een ander, maar hoe ik hier verder invulling aan kon geven, wist ik niet precies.

 

 

De School voor Journalistiek werd mij geadviseerd en dat was een schot in de roos. Ik leerde alle verschillende genres schrijven; nieuws, interviews, achtergrondverhalen en marketingteksten. Een groot plezier haalde ik uit persoonlijke verhalen. Ik werkte bij een krant en bij een tijdschrift, en een maatschappelijke invulling van mijn vak vond ik lange tijd bij de overheid. Ingewikkelde zaken maakte ik begrijpelijk. Abstracte besluiten, persoonlijk. Zowel op schrift als in een presentatie, als gespreksleider of (verhalen)verteller. In tien jaar tijd groeide ik door tot strategisch adviseur.

 

Maar veel belangrijker: ik vond in diezelfde tijd mijn liefde, ik trouwde, werd moeder en ik verloor dierbare familieleden en vrienden. Ik lééfde. En daarover schreef ik opnieuw verhalen en gedichten. Zonder opsmuk en recht vanuit het hart. En deze verhalen mocht ik vertellen tijdens verschillende ceremonies. Ik vond woorden waarom gelachen mag worden of om gehuild. Woorden die echt zijn en herkenbaar. Woorden die emotioneren en troosten. Ik zag het gebeuren en ik wist: ik wil meer doen met dit talent. Ik wil meer geven.

Voor jou

Na jaren van carrière maken en een flinke dosis levenservaring kreeg het 'hoe dan?' uit mijn jeugd, vorm.

Dus zegde ik dat overheidskantoor vaarwel en werk ik nu als zelfstandig trouwambtenaar, uitvaartspreker- en schrijver. Ik draag bij aan dat moment dat er ècht toe doet in het leven. Tijdens jouw huwelijksdag bijvoorbeeld, of juist als je afscheid neemt van een dierbare. Of als je die woorden zoekt, waarmee je jouw (zakelijke) verhaal wilt vertellen. Dit lijken misschien uitersten, maar voor mij ligt het dichtbij elkaar. Het gaat in alle gevallen om levensbepalende momenten, waarin het hart een hoofdrol speelt! 

 

Daaraan bijdragen is bijzonder waardevol en dankbaar werk. Het is mijn doel om woorden te geven aan allerlei prachtige verhalen. Want jouw liefdesverhaal of levensverhaal mag in volle glorie verteld worden, gevoeld en gehoord worden. Recht vanuit het hart, vind ik de woorden die je zoekt. Het is een eer!

Persoonlijk

Neem contact met me op via 0621225999

of mail me voor een afspraak!

bottom of page