• Linda Veerman

Het levensverhaal helpt je verder


"Door jou is het verwerken van het verlies 'makkelijker geworden'.

Dank je wel."

Wat een prachtig compliment. En wat bijzonder fijn om te krijgen.

Ik geloof namelijk heel erg dat het levensverhaal bijdraagt in levensbepalende momenten! Bijvoorbeeld in momenten van rouw. Ik zie dat tijdens het gesprek of het interview vaak voor mijn ogen gebeuren. "Wie was jouw geliefde, wat heeft hem of haar gevormd, wat heeft hij of zij voor jou betekend...of voor een ander... "

Het is een puzzel en een fantastisch mooi proces om dit verhaal in perspectief te plaatsen. En het geeft de nabestaanden vaak ruimte om in liefde terug te kijken.

Daarom ben ik extra trots op precies dít als compliment te krijgen.

En ik denk overigens dat het levensverhaal niet alleen in rouw helpt, maar bij verschillende levensbepalende momenten. Bijvoorbeeld bij een huwelijk waarbij twee wezenlijk andere mensen hun liefde uitspreken aan elkaar en een belofte doen; ik zal er voortaan voor jou zijn, voor jou zorgen en jou liefhebben. Hoe bijzonder is dat?!

Je ziet het ook bij de start van een pensionering - of anders gezegd: het afscheid van het werkende leven. Van je werk. En voor sommigen voelt dat ook als het verliezen van een stukje identiteit. Een ware overgangsfase! Iets om met recht bij stil te staan.

Zou jij je levensverhaal op papier willen? Schroom niet, en bel me!

#levensverhaal #krachtvanwoorden #werk #compliment #liefde #rouw #recensie

4 keer bekeken