February 14, 2019

January 31, 2019

January 26, 2019

January 14, 2019

January 10, 2019

Please reload

Recente berichten

Even dapper zijn

January 26, 2019

1/4
Please reload

Uitgelichte berichten

Afscheid van Blupje

June 1, 2017

Rouwen en rituelen zijn met elkaar verbonden. Het ordent gedachten en geeft troost of houvast. De kracht van rituelen merkte ik gister in mijn eigen huis toen Thomas me vroeg of ik 'nu ook voor hem een briefje wilde schrijven'.

 

Na mijn eerste reactie (ja, natuurlijk!), vroeg ik wat voor briefje hij in gedachten had. Zo'n bijzonder verzoek van een 4-jarige komt meestal niet uit de lucht vallen. Ik vermoedde een gebeurtenis op school, want ik had al foto's voorbij zien komen van Blupje. De goudvis die was overleden en die de klas op eigen verzoek had begraven, inclusief bloemen, een steen een toespraak en een minuut stilte.

 

En ja: Thomas antwoordde: "een briefje voor mij...voor de vis op school...want die is dood." Het eenvoudige gedichtje dat ik schreef, heb ik hem voorgelezen, en hij heeft het de hele dag bij zich gehouden. Ook vroeg hij of ik een exemplaar voor de juf wilde maken. Deze hangt nog steeds in het klaslokaal.

 

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Volg mij