top of page

The power of love

Het afscheid kwam niet onverwacht. Afscheid nemen was de laatste jaren al onderdeel van hun leven geweest, steeds in kleine beetjes. Want mama was al een lange tijd ziek. De echtgenoot, de zoon, de dochter, de partners, de kinderen en niet te vergeten de grote herdershond - ze waren toch allemaal verslagen, toen het afscheid definitief was. De zoon liet dat het minste merken. Een sterke, stoere man met een strakke kaaklijn. Maar juist aan de strakke kaaklijn kon je zien dat hij zich regelmatig verbeet.

Hij wilde wel graag wat zeggen tijdens de dienst, vertelde hij kordaat. Hij had wel iets in zijn hoofd; nog niet op papier. En na zijn speech wilde hij graag 'The power of Love' laten draaien, van Frankie Goes to Hollywood.

Op de dag van uitvaart zag ik de spanning op zijn gezicht. Terwijl we samen, met mama in de kist, in de familiekamer stonden, vroeg hij me onzeker: "je helpt me hè, als het me niet lukt". "Je hoeft me alleen maar aan te kijken, en ik ben bij je", verzekerde ik hem. "Maar ik weet zeker dat je het kan."

Met de herkenbare kordate grote mannenpas, stapte hij naar voren, toen hij mocht speechen. Maar die strakke kaaklijn verzachtte en toonde zijn jongensgezicht toen hij vertelde dat hij nooit zou vergeten hoe hij in de woonkamer danste met zijn mama - op Frankie Goes to Hollywood. Hij vertelde over de lange, wollen lievelingstrui die ze droeg, net als haar favoriete geurtje. Hij keek naar me, met een trotse blik. En we dansten in gedachten allemaal met hem mee.

#poweroflove #afscheid #levensverhaal #dierbaar #dankbaar #makeloveyourgoal

Van zijn vader kreeg ik daarna onderstaande recensie:

Lieve Linda,

Ik schrijf dit op je facebook pagina, omdat iedereen (wat mij betreft) mag weten wat jij hebt betekent bij het onder woorden brengen van een stukje levensloop van mijn vrouw en kinderen hun mama.

We hebben in de woonkamer een aantal uurtjes ondanks de omstandigheden, gezellig herinneringen opgehaald, die jij hebt samengebundeld en in een waardig afscheid onder woorden hebt gebracht.

Je hebt dit op een bijzondere wijze gedaan.

Alsof je haar zelf gekend zou hebben.

Meerdere aanwezigen bij de afscheidsdienst hebben mij in soortgelijke bewoordingen daarover aangesproken.

Nogmaals: Onze dank!

The power of love

Uitgelichte berichten
Kom later terug
Gepubliceerde posts zullen hier worden weergegeven.
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg mij
  • Facebook Basic Square
bottom of page